«دوره آمادهسازی کارمندان جدیدالاستخدام» جایگزین «دورههای آموزشی بدوخدمت» شد و دورههای قبلی از ابتدای سال ۱۴۰۳ اعتباری ندارند.
در این بخشنامه مبنای نظام محتوای دوره در چهار سطح: شغل، دستگاه اجرایی، دولت و نظام ابلاغ شده که بر اساس این الگو آمادهسازی افراد صورت میگیرد.
بر اساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور، در برگزاری دوره از شیوهها، روشها و فنون آموزشی ترکیبی از جمله سخنرانی، تجربهآموزی، یادگیری عملی، کارگاه آموزشی تعاملی، سمینار، بازدید میدانی، مباحثه، الگوسازی رفتار، بازخوردگیری و مربیگری استفاده میشود.
بر اساس بودجهبندی زمانی در نظر گرفته شده در این بخشنامه، دوره آمادهسازی کارمندان جدیدالاستخدام، شامل
- تجربه آموزی(از الگوهای موفق در شغل، دستگاه و نظام اداری) ، نیمروز (۴ ساعت) ،
- مطالعه کتاب (سبک زندگی کارمندی)، نیم روز (4 ساعت)
- سمینار آموزشی(نظام شناسی و دولت شناسی)، 4 روز (32 ساعت)
- کارگاه آموزشی تعاملی(دستگاه شناسی)، ۲ روز (۱۶ ساعت)
- کارگاه آموزشی تعاملی، محیط کار (شغل شناسی)، ۲ روز (۱۶ ساعت)
- بازدید از دستگاه (محل خدمت)، ۲ روز (۱۶ ساعت)
- کارورزی در محیط کار، ۱۰ روز (۸۰ ساعت)
اجرای این دوره در بخشهای مرتبط با نظام و دولت برعهده مراکز و مؤسسات آموزشی و اندیشکدههای مورد تأیید بوده و در بخشهای مرتبط با دستگاه و شغل برعهده دستگاههای اجرایی است و دستگاههای اجرایی باید تأییدیه برگزاری دوره را از سازمان اخذ کنند. همچنین به افرادی که حداقل ۷۰ درصد از امتیاز هر یک از بخشهای نظامشناسی، دولتشناسی، دستگاهشناسی، شغلشناسی و کارورزی را کسب کنند، گواهینامه پایان دوره اعطاء خواهد شد.
لازم به ذکر است که برگزاری این دوره و شرکت کارکنان جدیدالاستخدام در آن الزامی بوده و دستگاههای اجرایی موظفند نسبت به برنامهریزی و اجرای آن در بدو ورود به خدمت افراد، اقدام کنند.صدور حکم کارگزینی برای افراد منوط به شرکت در دوره و کسب امتیاز لازم از آن است.